Tim Hartley Interjú

Exkluzív Interjú Tim Hartley fodrásszal, a Sassoon Akadémia ex-kreatív igazgatójával

tim-harley-borító2

2017 fodrászati szempontból egy igazi Kánaán kis hazánkban. Olyan fodrászhírességek látogatnak el hozzánk, akiket eddig a világhálón követtünk, bemutatóikat csak külföldön láthattuk. Ilyen Tim Hartley is, aki nemrég személyesen válaszolt meg néhány kérdést a Selective Professional csapatának karrierjével, a Sassoon Akadémiával és persze a budapesti show-val kapcsolatban. Az interjú egy részletét itt olvashatjátok.

Hogyan kerültél kapcsolatba a Vidal Sassoon csapattal?
Az 1970-es években fiatal frizura stylistként léptem egy merészet és felhívtam Vidal Sassoon-t Manchesterben, akinek elmondtam: szeretnék az új leeds-i szalonjukban fodrászként dolgozni. Szinte hihetetlen, de sikerrel jártam és elkezdtem náluk egy tréning programot, ami csupán három hónapig tartott. Ez volt az, ahol a Sassoon sztori kezdődött, és ez a kaland 35 éven át tartott. Ezek alatt az évek alatt alakítottam ki a jelenlegi Tim Hartley stílust, mely a klasszikus Sassoon akadémiai elveket ötvözi a kedvenc művészeti irányzataim, a 20-as évek, a minimalizmus és a Bauhaus, elemeivel.

A Sassoon nemzetközi kreatív igazgatója voltál. Hogyan kell elképzelni ezt a szerepet? Mik voltak a feladataid, mit csináltál egy átlagos napon? Volt átlagos napod egyáltalán?
Néhány napunk rutinelemekből állt, ami úgy vélem egy bizonyos fokig mindannyiunk számára hasznos volt. Jó, ha az embernek vannak jövőbeli tervei és ki is tart mellette, de a gyakorlás még a legjobbaknak is kötelező. (nevet) Úgy hiszem, hogy nemzetközi kreatív igazgatóként betöltött szerepeim szinte magától értetődtek számomra már az elején, valahogy azonnal ráéreztem arra, mit kell tennem. A csapatmunka és a kommunikáció volt a kulcsa annak, hogy egy ilyen nagy és neves csapattal jól tudtam együttműködni. A csapatom tagjaira barátként tekintettem és szívem-lelkem beletettem, hogy a legjobbat tudjam nyújtani nekik és Mr. Vidal Sassoon-nak is.

tim hartley

Mr. Tim Hartley

Miért döntöttél úgy, hogy 30 év után otthagyod a Sassoon csapatot?
A céget eladták, és az új vezetőséggel nekem semmiféle korábbi kapcsolatom nem volt, és sehogy se tudtunk megoldani ezt a szituációt, egyszerűen nem jöttünk ki egymással, amit egy rémálom volt átélni. Így egyre inkább frusztrált lettem az új tulajdonosok miatt. Ők nem szerettek engem, én pedig egyáltalán nem tekintettem fel rájuk. Sajnos ez az igazság. A megoldás rettenetes, mégis szükség volt rá. Elbocsátottak a cégtől, azonban nagyon hamar összeszedtem magam és sokkal nagyobb sikereket értem el a magam uraként. Ez volt a helyes lépés a Vidal Sassoon brandnek és Tim Hartley-nak is.

Tim Hartley hairtrend 2017.1

Mesélj nekünk kérlek a jelenlegi terveidről és a munkádról. Mi Tim Hartley álma?
Az álmok nagyon fontosak az ember számára, ha nincsen álmod, akkor hogyan válhatnának valóra. Nemde? (nevet) Az én álmaim viszonylag egyszerűek: szeretnék egy Tim Hartley főiskolát alapítani Londonban; szeretnék egy professzionális termékcsoportot a piacra vinni, szeretném továbbra is rendszeresen bemutatni saját inspiráló frizurakollekcióimat és show-kat szervezni világszerte; szeretném felépíteni a Tim Hartley művészeti csoportot és szeretnék annyit szórakozni, amennyit csak lehet, miközben a fenti álmaimat megvalósítom.

Tim Hartley hairtrend 2017.1

Fel tudnál idézni pár kedvenc momentumot az életedből?
A Sassoon kreatív csapata mellett dolgozni nagyon különleges élmény volt, de a csúcspont egyértelműen az, mikor egyedüliként én dolgozhattam Mr. Sassoon-nal a professzionális termékek bevezetésén. Ő egy különleges ember volt, nem csak az én életemben, hanem úgy gondolom, az egész világ összes fodrászának életében. Mellette dolgozni, és minden nap látni azt, hogy mit épített fel az évtizedek alatt, csodálatos élmény volt.

Tim Hartley hairtrend 2017.1

Mit láthatunk tőled a budapesti Tim Hartley Show-n?
A bemutatóra magammal viszem legtehetségesebb asszisztensemet, Miss Tina-t is, és ketten bemutatjuk majd a magyar fodrászoknak a legfrissebb hajvágás és hajfestés trendeket, férfi és női frizurák terén is. Nem sokkal a budapesti show előtt kerül megrendezésre a londoni Salon International, szóval garantálom, hogy minden újdonságot látni fogtok. Természetesen a saját, legújabb kollekciómat sem hagyom ki a bemutatóból!

Tim Hartley hairtrend 2017.1

A bővebb interjút a Selective Professional magazin áprilisi számában olvashatod, kérd a Selective területi képviselőitől.

The Tim Hartley Show
Budapest 2017. november 11-12.

Idén ősszel a Selective Professional meghívására Budapestre látogat a Vidal Sassoon ex-kreatív igazgatója, a fodrászati divatdiktátor, a szakma egyik legérdekesebb személyisége, Tim Hartley! Vegyél részt az év legnagyobb fodrászati bemutatóján, és lesd el Tim Hartley trükkjeit! A 2017-es londoni Salon International minden újdonságával megismerkedhetsz, és Tim elhozza nekünk legújabb, saját kollekcióját is.

Helyszín: RAM Colosseum
Időpont: 2017. november 11-12.

Árak: Az Italian Hair Fashion Show résztvevői számára 2017. június 1-ig: 35.000 Ft
Early bird jegy 2017. július 1-ig (korlátozott számban): 40.000 Ft
Teljes árú jegy: 50.000 Ft
Tanuló jegy (kizárólag hallgatói jogviszonnyal rendelkezők számára): 20.000 Ft

Fodrászinfó kedvezmény! Ha 2017. április 1-ig ezen a linken jelentkezel és befizeted az összeget, akkor a jegy Tim Hartley show-jára neked 30.000 Ft. Jelentkezés:

http://selective.hu/esemeny/tim-hartley-show/

Szöveg: Hansági Dorka és Selective Professional
Képek: Selective Professional

Az eredeti cikket itt találod:  Exkluzív Interjú Tim Hartley fodrásszal, a Sassoon Akadémia ex-kreatív igazgatójával

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Köszöntjük vásárlóink között, bízunk benne elégedett lesz szolgáltatásunkkal! Bezárás